Feed on
Posts
Comments

Ali v resnici obstaja sanjska služba? Nekateri pravijo, da obstaja! Se še kdo spominja, kako so pri nas kot takšno ponujali službo pastirja pod Veliko planino v Sloveniji? Na Kitajskem so pred časom kot sanjsko službo ponujali delo prvega moškega maserja prsi, v Veliki Britaniji pa so iskali nekoga, ki bi testiral vodne tobogane. Morda pa malo skočimo v filmski svet in do filma Butec in Butec. No, saj vemo, kako se je zgodba končala, kajne? Na koncu se fanta nista odločila za ponujeno delo in dekleta so  fantoma pač pomahala v slovo. Ker upanje umre zadnje, sta bila prepričana, da bosta tudi onadva nekega dne imela srečo in bosta dobila kakšno sanjsko službo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priznam, da sam ta teden takšnih deklet nisem srečal, sem pa pil kavo z nekaj drugimi zanimivimi ljudmi. In upam, da bo tako tudi v prihajajočem tednu, ko bi rad kofetkal s svojima Facebook prijateljema Mirjano in Velentinom Steblovnikom. In ko smo pri njiju, sem se spomnil zelo zanimive zgodbe o tem, kaj si kdo lahko predstavlja pod pojmom sanjska služba. To bi lahko bilo tudi rentanje kamel v Tuniziji, kajne?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zgodba je resnična in jo je Mirjana zapisala v svoji knjigi*. Priznam, da sem se ob njej tudi sam pošteno nasmejal. Tudi zato, ker akterje te zgodbe bolj ali manj vse poznam. Tako je pred leti Valentin dobil delo v Tuniziji in jasno, marsikomu ni bilo jasno, kaj bi tam lahko delal. In ker se je o tej sanjski službi razvedelo po mestu, je svoj piskrček pristavil tudi Mohor Hudej, prijatelj njunega sina. Mohor je takrat na lokalnem radiu vodil nočno pogovorno oddajo in v skrbi za svoje poslušalce je že vnaprej želel izvedeti čim več od njiju ter se, jasno, na oddajo čim bolje pripraviti. Po vseh drugih temah pa je hotel obdelati še kamele. Mirjana je sedla za računalnik in našla o njih marsikaj zanimivega ter koristnega, od tega, zakaj lahko kamela tako lepo hodi po mehkih peščenih tleh do vseh podatkov o kameljih grbah. Ampak Mohor še ni bil zadovoljen. Mirjana je še naprej igrala encikopedijo, ampak spet ni bilo pretiranega zadovoljstva z Mohorjeve strani, ki je končno Mirjani povedal: “Nisi najbolj razumela bistva…mene bolj zanima delo tvojega najdražjega s kamelami. Saj je vendar imel v Afriki rent-a-camel.” No ja, po salvah smeha se je stvar razjasnila. Sin, Mohorjev prijatelj, je enkrat na vprašanje, kaj dela njegov oče v Afriki, na hitro navrgel, da je “kameltrajber” in Mohor, ki tega sicer najprej ni verjel, je potem začel razmišljati, da pa to je mogoče, saj je to lahko kar fajn delo pa še bolj fajn zaslužek. Sanjska služba! No, radijska oddaja je potem kar lepo potekala, ampak v resnici je Valentin imel v redu delo, stanoval pa je ob morju v veliki vili iz marmorja. Dokaz, da za sanjsko službo res ne potrebuješ kamel!

Sicer pa je kofetkanje dostikrat krasna priložnost za izmenjavo idej in pogovore o različnih projektih. In tako sem res dobro belo kavo spil tudi v Trebnjem, kjer sem se srečal s Tomažem Gorcem. Pred leti bi Tomaž lahko po liniji najmanjšega odpora nadaljeval utečen družinski posel, ampak je vedno iskal nove izzive na različnih področjih. A je kdo med vami pred leti obiskoval takrat zelo priljubljeno diskoteko Afrika v Trebnjem, ki jo Tomaž je vodil ? Sam priznam, da nisem bil pretirano zagnan obiskovalec diskotek, sem pač bolj roker po duši, sem pa pred nekaj leti Tomaža spoznal kot strokovnjaka za optimizacijo spletnih strani ter za spletni marketing. In zdaj Tomaž išče nove sodelavce, ki radi potujejo in bi o tem znali tudi kaj napisati (in zraven tudi nekaj zaslužiti). In zakaj bi to lahko bilo za koga sanjsko delo? Ker lahko združi prijetno s koristnim, hkrati pa se od Tomaža ogromno nauči o spletu in spletnem marketingu. Tomaž svoje znanje rad deli z drugimi in prepričan sem, da na ta način veliko dobi nazaj. Je pač tako, da se (večinoma) dobro povrne z dobrim. Če koga delo zanima, najde več informacij tukaj.

Zdaj pa moram zaključiti, ker je sobota in me čaka ena od sanjskih služb, ki jih (hkrati) opravljam, to je pa vloga očeta. Ni plačana, ampak je najprijetnejše delo na svetu! Morda pa bom nekega dne, ko tega dela ne bo treba opravljati tako intezivno, našel kakšno drugo sanjsko službo. Morda bom postal “kameltrajber” nekje v Severni Afriki!

 

* Mirjana Steblovnik: Resnične dogodivščine žene najdražjega moža

 

Fotografiji z YouTube.com (fotografija 1) in s Pixabay.com (fotografija 2).

Leave a Reply